Evolutia Video chatului – comunicare erotica prin timp

 

Vorbitul murdar/pervers este un  tabu incantator de pacatos pentru multi, oferind o paleta larga de a-si exprima gandurile cele mai ascunse, cele mai intunecate dorinte  si cele mai tantalice excitari. Fie ca e facut in persoana sau printr-un canal de comunicare, abilitatea de a explora concepte erotice prin arta limbajului ofera o atractie incontestabila.

In ciuda trendului crescator al sextingului si a aplicatiilor dedicate, video chatul nu este un concept nou. De fapt, de cand oamenii merg pe acest pamant, de-atunci exista si discutiile erotice.

Scrisorile de dragoste au fost printre primele optiuni pentru comunicarea erotica, permitand barbatilor si femeilor sa-si exprime cele mai adanci fantezii in scris. Fiind mesaje personale, sigilate si manipulate cu responsabilitate, serviciile postale au facut ca acesta metoda de comunicare sa fie convenabila si accesibila. Iar daca vreti dovezi pentru faptul ca acele civilizatii antice erau la fel de obraznice ca si noi azi, unii dintre cei mai cunoscuti scriitori si cele mai stralucite minti ale acelor timpuri sunt “vinovati” pentru  astfel de corespondente. La mijlocul secolului XIX, o alta forma de comunicare infloreste in randul societatii: telegrama.  Saptamanile in care asteptai posta pentru o veste dispar, telegrama era mai rapida si mai eficienta, garantand o modalitate incantator de prompta pentru a da orice veste erotica persoanelor iubite. Din pacate, telegramele, fata de scrisori, au un caracter mai public. Mesajul trebuia sa treaca prin filtrul unei terte parti, ceea ce facea ca acele fantezii personale sa devina subiect de barfa publica.

Inventarea telefonului de catre Alexander Graham Bell in 1876 a dus comunicarea – si video chat-ul – intr-o noua si excitanta lumina. In loc sa trimiti un mesaj si sa speri ca persoana iubita simte la fel, telefonul era acum modalitatea perfecta pentru cupluri sa-si impartaseasca sentimentele vocal si imediat. Nota personala a comunicarii imediate a dus discutia erotica la un nou nivel.

La inceput, discutiile erotice la telefon insemnau detaliile schimbate intre iubiti/amanti, insa Gloria Leonard a schimbat acest lucru. Ca redactor al revistei “High Society”, intre anii  ’70 si ’80, a lansat primul “numar 900”, un termen acum sinonim cu liniile erotice platite, aducand in prim plan un serviciu foarte dorit de catre barbatii si femeile singure, aflati in cautare de comunicare erotica. In uz, inca si azi, datorita placerii de a-ti exprima cele mai adanci fantezii unui anonim.

Inca din 1948, faxul s-a dovedit o forma mai buna de a trimite un text de  la punctul A  la punctul B. Fara niciun intermediar, adultii erau liberi sa trimita fanteziile textuale in orice moment. In ciuda vitezei, totusi, aparatele fax nu erau indeajuns de private pentru a oferi un mediu excelent pentru o comunicare regulata. In plus, majoritatea oamenilor nu aveau faxuri acasa din cauza costurilor si lipsei de necesitate. Astfel, singura optiune pentru o conversatie erotica prin fax era doar la birou.

Discutiile erotice prin telefon a luat o noua directie in anii ’80 si la inceputul anilor ’90 odata cu debutul  serviciului de chat si intalniri de genul Livelinks. Cu ajutorul acestor servicii, utilizatorii plateau pentru a fi conectati cu altii sub pretextul unei comunicari nevinovate,  desi majoritatea lor foloseau acest mod de comunicare in alt scop.

Anii ’90 au fost vremuri minunate pentru toti iubitorii de lucruri obraznice, din cauza internetului. O recompensa pornografica, o comunicare virtuala instant, acest mod digital de distribuire a informatiilor a deschis o noua lume pentru oportunitati scandaloase. Emailul, official numit asa in 1993, a fost urmatoarea mare frontiera: mesaje private, timp foarte scurt de raspuns, perfecte pentru discutii erotice. Astfel de corespondenta virtuala a reprezentat originea prezentelor video chaturi.

Dupa email au aparut camerele de discutii (chat-room), un concept care conecta straini din toate colturile globului. Oferind acces usor si anonim milioanelor de oameni aflati  la un click distanta, chatroom-urile erau preferate pentru discutii erotice. Impartite pe topic, tema, fetish sau interes, chatroomurile erau oportunitati nelimitate pentru conversatii erotice.

Cei care nu doreau sa vorbeasca despre asa ceva cu vreun necunoscut foloseau platforme de comunicare de mesaje instant pentru discutii private cu prietenii si iubitii, de genul Yahoo Messenger.

Pe masura ce tehnologia video web a avansat apar si optiunile pentru discutii erotice virtuale. VideoCams sau transmisia live prin webcam isi face aparitia la inceputul anilor 2000, dandu-le posibilitatea barbatilor si femeilor ocazia perfecta de vedea si interactiona live cu o alta persoana.  Adaugandu-i-se si modulul de chat,  VideoCam-ul ajunge sa ofere atat stimuli vizuali cat si oportunitatea de exprimare a dorintelor si a fanteziilor.

Viitorul ne poate duce in directii interesante, mai ales ca tehnologia continua sa evolueze. Chiar daca nu stim, acum, care vor fi acelea, un lucru il stim sigur: dupa milenii de practica, si cu o istorie atat de bogata si variata, oamenii nu se vor opri din discutat erotic.

 

 

 

 

Ne poti scrie aici WhatsApp